PH 2/1 Stammekrone Bruneret

DKK 18.995,00

Er på lager

Beskrivelse

PH 2/1 Stammekrone bruneret messing

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed, der, foruden lys, bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død.

PH 2/1 Stammekrone

PH 2/1 Stammekrone er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 stammekrone består af tre overskærme på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 Stammekrone i sin nuværende form blev introduceret i 2003.

I Webshoppen på juhlsbolighus.dk har vi PH 2/1 Stammekrone i bruneret messing og andre udvalgte PH lamper fra Louis Poulsen. Men kom ind i Juhls Bolighus. Her har vi et meget større udvalg og vores personale er uddannet til at hjælpe med at finde en rette belysningskilde til netop dine behov.

PH 2/1 Pendel Bruneret messing

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Skærme i mundblæst, hvidt, opalt glas med stel og fatningshus i bruneret messing og aluminium.
Dimension: Diameter 596 mm, højde 551 mm (inkl. pendelrør).
Ledningslængde: 3,5 m
Vægt: Maks. 3,5 kg
Lyskilde: Maks. 40W E14

 

TOP