PH 5 Lamper – Louis Poulsen

DKK 5.725,00

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategorier: , , Tags: ,

Beskrivelse

PH 5 Lamper – Louis Poulsen

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død.

PH 5 Classic blev udviklet af Poul Henningsen (PH) i 1958

PH 5 blev introduceret som en klassisk nyhed, og ingen kunne på dette tidspunkt vide, at PH 5 med tiden skulle blive et synonym på PH lampen. Uanset hvordan lampen installeres, og lige meget hvilken lyskilde man benytter, så er PH 5 fuldstændig blændfri. Armaturet blev døbt PH 5 på baggrund af hovedskærmens diameter på 50 cm. Poul Henningsen ønskede at forbedre lyskildens farve gengivende egenskaber i PH 5. Derfor blev der indlagt små røde og blå skærme for at give et farvetilskud i den del af spektret, hvor øjet er mindst følsomt – nemlig rød og blå – og dermed svække lyset i det midterste område, – det gul-grønne – hvor øjet er mest følsomt.

I Webshoppen på juhlsbolighus.dk har vi udvalgte PH lamper fra Louis Poulsen. Men kom ind i Juhls Bolighus. Her har vi et meget større udvalg og vores personale er uddannet til at hjælpe med at finde en rette belysningskilde til netop dine behov.

PH 5 Classic

PH 5 lamper

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Matlakeret aluminium.
Dimension: Diameter 50 cm, højde 26,7 cm.
Ledningslængde: 3m
Vægt: Maks.1,8 kg
Lyskilde: Maks. 200W E27

Yderligere information

Farve

, , , , , , ,

Du kunne også være interesseret i...

TOP