God pris

J39 Stol – Sort lak – Børge Mogensen

kr. 3.795,00 inkl. moms

Ingen produkter set for nylig.

Folkestolen J39 – Sort lak – Børge Mogensen

Folkestolen J39 i sort lak er fremstillet i massiv eg, med sæde af håndflettet papirgarn.

J39 stol kaldes også for Folkestolen. Stolens konstruktion er blandt andet inspireret af traditionelle møbler fra middelhavsområdet, mens formsproget er typisk Mogensen: Afklaret, enkelt og humant. Stolen er designet med smukke proportioner som giver en fortræffelig siddekomfort.

Med det brede rygbræt og håndflettede sæde er J39 stol en komfortabel spisebordsstol. Det beherskede formsprog gør, at den både kan indordnes i en eksisterende indretning eller fungere som det visuelle midtpunkt i rummet.

Efter sigende var det et overskud af rundstokke på fabrikkens lager, der gjorde, at Børge Mogensen i 1947 tegnede J39. Det må i så fald siges at være en lykkelig tilfældighed, for i dag er den en af Danmarks mest solgte træstole og har været i produktion lige siden lanceringen – uden en eneste afbrydelse. Stolen produceres af Fredericia Furniture

Børge Mogensen

Børge Mogensen var møbelarkitekten, der satte kvalitetsmøbler til fornuftige priser ind i danske hjem som leder af FDB’s tegnestue i 1940’ere. Fra sin private tegnestue forsatte han med at skabe nogle af 1950’erne og 1960’ernes mest anerkendte klassikere. Hans livslange mission var at skabe enkle, praktiske møbler, der skulle være så tilpas beherskede, at de ikke dominerede menneskets frie livsudfoldelse. Han kritiserede de af hans kolleger, der jagtede modeluner, ignorerede brugsværdien eller gik på kompromis med den langsigtede holdbarhed. 

Juhls Bolighus

I Webshoppen på juhlsbolighus.dk har vi foruden J39 stol et udvalg af stole. Men kom ind  i Juhls Bolighus og se endnu mere. Vi viser i udstillingen det ypperste inden for dansk møbelkunst og kvalitets møbelhåndværk. I vores vores forskellige afdelinger har vi et meget større udvalg og vores personale er uddannet til at hjælpe med at finde det rette  til netop dine behov.

Du kan altid kontakte os på tlf.: 74 42 30 00 hverdage mellem 10 og 17 eller på mail info@juhlsbolighus.dk.

Du er også velkommen til at bruge vores kontakt formular. Husk at skrive hvilket produkt forespørgslen drejer sig om ved at Kontakte os her.

 

Materialer:
Stel: Eg sort lak
Sæde: Naturflet

Mål:
B: 48 cm
D: 43 cm
H: 77 cm
Siddehøjde: 46,5 cm