PP130 Cirkelstol – Hans J. Wegner – Kontakt os for PRIS

Kontakt os for vejledning og variant

 

 

Bestillingsvare
Der vil være leveringstid

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Ingen produkter set for nylig.

112PP130 Cirkelstol – Hans J. Wegner – PP Møbler

PP130 Cirkelstol – I 1986 begyndte PP Møbler produktionen af denne bemærkelsesværdige stol, som Wegner tegnede til værkstedet.

Cirkelstolen viser, at Wegner formår at bevare evnen til stadig at innovere trods en allerede lang karriere. Ligesom Flaglinestolen har Cirkelstolen ikke et egentligt forbillede af historisk karakter eller inden for Wegners egen produktion. Men på trods af stolens særlige karakter i forhold til Wegners formgivning er det massive træ og den flettede flagline elementer, der løber igennem hele hans omfattende virke.

Til fremstillingen af PP130 Cirkelstol udviklede snedkermester, Søren Holst Petersen, sammen med PP Møblers mestersvend, Henry Fisker, en særlig maskine til at fremstille cirklen, som Wegner ellers ikke troede kunne lade sig gøre at fremstille i træ. Stolen fremstilles i ask, eg eller sort olie eller lak med natura eller sort flagline.

Hans J. Wegner

Hans Jørgensen Wegner hører til blandt de største møbeldesignere. Han må også være en af de mest produktive – næsten 1000 modeller er det blevet til fra hans hånd. Wegners møbler beskrives ofte som tidløse, perfekte til grænsen af det mulige og frigjorte fra flygtige modestrømninger. Wegner har først og fremmest beskæftiget sig med formgivning af møbler, og har i perioden fra 1938 til 1992 bidraget med modeller inden for næsten alle møbeltyper. Han er dog mest kendt for sine skulpturelle stole, der altid bærer præg af godt håndværk og gode siddeegenskaber med plads til bevægelse og hvile. Træ er Wegners foretrukne materiale, og ikke sjældent kombinerer han forskellige træsorter. Det gør han enten for at udnytte en sorts særlige egenskaber eller karakter, eller for i en samling at fremhæve dennes opbygning på en dekorativ måde.

PP Møbler

Et dansk møbelsnedkeri, grundlagt i 1953, der har en stærk tradition for at skabe designmøbler af høj kvalitet. Værkstedet er stadigvæk ejet af familien og drives i dag af anden og tredje generation snedkermestre i familien PP. Håndværkerne hos PP Møbler er innovative og grundige, og opfordres til at udforske håndværket og udvikle nye og mere præcise måder at forfine produktionsprocessen – altid med en kompromisløs respekt for materialet. Det meste af det træ PP Møbler bruger i møbelproduktionen kommer fra bæredygtige skove i Danmark og Tyskland.

 

Juhls Bolighus

I Webshoppen på juhlsbolighus.dk har vi et udvalg af møbler. Men kom ind i Juhls Bolighus og se endnu mere. Vi viser i udstillingen det ypperste inden for dansk møbelkunst og kvalitets møbelhåndværk. Vores personale er uddannet til at hjælpe med at finde det rette møbel til netop dine behov.

Du kan altid kontakte os på tlf.: 74 42 30 00 hverdage mellem 10 og 17 eller på mail info@juhlsbolighus.dk.

Du er også velkommen til at bruge vores kontakt formular. Husk at skrive hvilket produkt forespørgslen drejer sig om https://juhlsbolighus.dk/kontakt/

Materialer:
Stel: Eg sæbebehandlet, Ask sæbebehandlet
Stof: V. Klint til flagline natur eller Hallingdal i sort til flagline sort

Mål:
B: 112 cm
D: 94 cm
H: 97 cm
Siddehøjde: 42 cm